Populaire berichten

woensdag 8 juni 2011

Favoriete muzieksteden: Wenen


Op deze plek bespreek ik in een serie enkele steden die de moeite waard zijn om langer dan twee of drie nachten - de duur van een klassieke stedentrip - te bezoeken. Aflevering zes: Wenen.

De Wiener Staatsoper is het grootste operagezelschap in Wenen en programmeert een zeer uitgebreid repertoire en contracteert grote sterren.
Meer opera kan men bezoeken in de Volksoper.
Het befaamde Wiener Staatsballett treedt op in de Wiener Staatsoper en de Volksoper.
Het derde operahuis in Wenen is het Theater an der Wien.
Naast de drie theaters heeft Wenen twee mooie, beroemde concertzalen. De bekendste en meest prestigieuze is natuurlijk de Musikverein, de thuiszaal van de Wiener Philharmoniker.
Ook het Konzerthaus Wien biedt een groots programma aan voor liefhebbers van klassieke muziek. Hier treden onder andere het ORF Radio-Symphonieorchesters Wien en de Wiener Symphoniker regelmatig op in de grote zaal.
Moderne en nieuwe muziek voert het wereldberoemde Klangforum Wien uit.
In de maanden mei en juni vinden de Wiener Festwochen plaats. Hier worden uitzonderlijk veel voorstellingen van podiumkunsten geprogrammeerd in de hele stad, op het hoogste niveau.

Andere muzieksteden die vanuit Wenen zijn te bezoeken:
Voor muziekliefhebbers die Wenen graag met een bezoek aan een andere stad willen combineren, zijn er interessante opties. Met de trein zijn er directe verbindingen op minder dan drie uur naar Salzburg of Budapest. Met de trein is men van Wenen in iets meer dan vier uur in München.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten