Populaire berichten

vrijdag 18 november 2011

Le Grand Macabre van György Ligeti in Barcelona

Op zaterdag 19 november 2011 staat in Barcelona bij het Gran Teatre del Liceu Le Grand Macabre op het programma, de enige opera van György Ligeti. Deze co-productie met Théâtre Royal de la Monnaie, Opera di Roma en the English National Opera van La Fura dels Baus werd in maart 2009 zeer succesvol in de Munt in Brussel opgevoerd. Ook in Londen werd de herneming van deze productie lovend besproken. Intendant Peter de Caluwe besloot derhalve La Fura dels Baus opnieuw te vragen en inmiddels is in de Munt de opera Oedipe van George Enescu opgevoerd, opnieuw geregisseerd dus door Alex Ollé van het Catalaanse gezelschap.


De productie van Le Grand Macabre in Brussel had ik niet gezien en ik had nooit een productie van dit gezelschap in het theater gezien. Ook de opera zelf heb ik tot nu toe niet in het theater gezien. Het was daarom een goede gelegenheid om dit stuk, in deze regie in Barcelona te zien. Derhalve organiseerde Operareis Op Maat een reis naar Barcelona van 17 november tot en met 21 november 2011 voor deze bijzondere productie.
Op 29 oktober 2011 plaatste de Canadese sopraan Barbara Hannigan een bericht op haar Facebookpagina dat de repetities in Barcelona inmiddels gestart waren. Hannigan heeft de rol overal ter wereld gezongen (en gedirigeerd!), maar deze productie is alleen al bijzonder omdat het haar debuut in het Liceu is. Inmiddels is het gezelschap van Operareis Op Maat gearriveerd in Barcelona dus is de voorpret definitief begonnen. Morgen is de première...

De Cast in Barcelona:
Orkest en Koor van het Gran Teatre del Liceu onder leiding van Michael Boder. Concept Alex Ollé (La Fura dels Baus) en Valentina Carrasco. Regie Concept Alex Ollé. Solisten: Barbara Hannigan (Gepopo / Venus), Ana Puche (Amanda / Clitoria), Inés Moraleda (Amando / Spermando), Brian Asawa (Prins Go-Go), Ning Liang (Mescalina), Chris Merrit (Piet de Pot), Werner van Mechelen (Nekrotzar), Frode Olsen (Astradamors), Gabriel Diap (Ruffiack), Miquel Rosales (Schobiack), Ramon Grau (Schabernack), Francisco Vas (De witte minister), Simon Butteriss (De zwarte minister).

Hier de trailer door het Liceu in Barcelona.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten